O terapiji

Terapija

Ljudje smo bitja odnosov in odnos je tisto, kar zdravi. Vsi hrepenimo po odnosih, ki so varni, sočutni, ki nas izpopolnjujejo. Odnosi so lahko naš varen pristan, lahko pa so tudi vir globoke bolečine. Vsak človek se kdaj znajde v stiski, ko ne ve več, kako naprej in se vrti v začaranem krogu, iz katerega je tako težko izstopiti. Takrat je priložnost, da poiščemo strokovno pomoč. Tudi v terapevtskem procesu je primaren odnos, ki se vzpostavi med terapevtom in klientom. Terapevtski odnos predstavlja varen prostor, kjer je priložnost, da povemo najbolj ranljive stvari in ob tem nismo dodatno travmatizirani in obsojeni. Predstavlja prostor, ki daje pogum in upanje, da so lahko odnosi drugačni, lepši, bolj varni in so vir moči. V terapiji sledimo odkrivanju vsebin, ki so sistemske (družinski odnosi), medosebne (partnerski, zakonski odnosi) in notranjepsihične (posameznikova psihična dinamika). Terapija ne predstavlja zgolj raziskovanje in odkrivanje naše preteklosti, ampak je potrebna terapevtova regulacija, tako klient dobi drug uvid v svoje funkcioniranje in ponavljajoče se težave, ki imajo vpliv na sedanje življenje in mu onemogočajo, da bi zaživel življenje v polnosti.

Terapevtski model

Terapevtsko delo opravljam po inovativnem modelu relacijske družinske terapije (RDT). Relacijsko družinsko terapijo je razvil prof. dr. Christian Gostečnik. Temelji na znanstvenih dognanjih, je integrativen in vključuje različne teorije. Model je priznan s strani AAMFT (Ameriškega združenja za zakonsko in družinsko terapijo). Na 5. Forumu inovacij je prejel drugo mesto v kategoriji inovativnih storitev.

Terapevtski cikel

Terapevtski cikel obsega 12 zaporednih srečanj. Srečanja potekajo enkrat tedensko po 50 min, praviloma ob istem terminu. Po potrebi se lahko cikel ponovi, ponavadi poteka terapevtska obravnava od treh mesecev do enega leta. Lahko pa tudi več ali manj, odvisno od vaših potreb.